Feestelijke ALV dankzij donatie Rabobank

Op de Algemene Ledenvergadering van 2 oktober is het bestuur van Dorpsvereniging Velserbroek aangenaam verrast met een cheque van 995 euro namens de Rabobank. Dit bedrag is de opbrengst van de Rabo ClubSupport-actie.

Dit feestelijke moment onderstreepte het succes van de ALV. Niet alleen werden het jaarverslag en de begroting goedgekeurd in het buurtcentrum van Stichting Buitengewoon, maar ook is het dagelijks bestuur weer compleet: de leden stemden unaniem in met de benoeming van Jeroen Mirck tot secretaris.

Het afgelopen jaar heeft het bestuur hard gewerkt aan een betere organisatie van de vereniging. Er is nu een nieuwe gedragscode, voor vrijwilligers zijn er vernieuwde overeenkomsten (met gratis VOG’s via het Ministerie van VWS) en bovendien heeft het bestuur drie vertrouwenspersonen aangesteld.

Burendag Velserbroek 2024

Zaterdag 28 september 2024 is het Burendag in Velserbroek. Rond het centrum zijn er tal van activiteiten van lokale instanties en verenigingen, zoals Stichting BuitenGewoon en Welzijn Velsen. Ook wij als dorpsvereniging doen mee met een stoepkrijtwedstrijde voor kinderen bij de ingang van het Promenade Park. Op de kaart zie je waar alle activiteiten plaatsvinden.

Wil je ons steunen bij onze activiteiten als dorpsvereniging? Neem dan je bon voor Samen Velsen mee naar Burendag. Wij gaan daar mooie dingen mee organiseren. Fijne Burendag iederen!

Bekijk hier het Facebook-event: Burendag 28 september 2024

Stem op ons bij Rabo ClubSupport

Wij doen mee met Rabo ClubSupport! Kunnen wij op jouw stem rekenen? Stem nu direct via Rabobank.nl/clubsupport of de Rabo-app.

Met Rabo ClubSupport biedt de Rabobank kennis en financiële ondersteuning aan clubs en verenigingen. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst. Als klant van Rabobank bepaal jij namelijk welke club een financiële ondersteuning ontvangt. Kortom: jouw stem is geld waard.

Hoe werkt het stemmen in de Rabo-app?

Door in te loggen in de app of op Rabobank.nl kun je via ‘Zelf regelen’ en vervolgens ‘Mijn Lidmaatschap’ klikken op Rabo ClubSupport. Daar selecteer je jouw favoriete club uit de buurt. Wie in Velserbroek woont, ziet in dat overzicht ook de Dorpsvereniging staan. We zouden het geweldig vinden als je op ons stemt. Dat is goed voor ons als club en geweldig voor de buurt.

Spek onze clubkas via Vomar!

Wil jij ons als Dorpsvereniging steunen? Doe dan boodschappen bij Vomar en spek daarmee onze clubkas! Hoe het werkt: gebruik de clubmunten die je ontvangt bij elke besteding van 15 euro om via de Vomar-app of vomar.nl/kik een stem uit te brengen op Dorpsvereniging Velserbroek.

Met iedere stem help jij ons dichter naar de eerste prijs: het verdubbelen van ons gespaarde ‘Club is Koning’-jaarbedrag! Je kunt de munten ook aan ons geven, door ze in de brievenbus te doen bij voorzitter Jacqueline Staats (Sri Lanka Bastion 1) of penningmeester Aad de Gier (Boterkamp 17).

Heb je nog geen ‘Klant is Koning’-kaart van Vomar? Bekijk dan de video hieronder. Daarin zie je ook hier je de Vomar-app activeert.

Wat doet u met Samen Velsen?

Heeft u van Gemeente Velsen de tegoedbon voor Samen Velsen in de bus ontvangen en u weet niet wat u ermee wilt steunen? Doneer hem dan aan Dorpsvereniging Velserbroek! Wij gaan er leuke dingen mee doen in de buurt. Zo maken we Velserbroek samen mooier, leuker en beter!

Samen Velsen is de nieuwe website voor bewonersinitiatieven in de gemeente Velsen. Via deze website kunnen bewoners geld ophalen voor hun initiatief, vrijwilligers werven en middelen verzamelen om hun initiatief uit te kunnen voeren.

In september 2024 ontvangt elk woonadres in de gemeente per post een waardebon van 5 euro. Op deze website kun je samen met je buren sparen voor initiatieven die jouw straat of wijk nog mooier, leuker of beter maken en voor meer contact met de buren zorgen. Bijvoorbeeld voor een leuke sportmiddag met de kinderen uit de wijk. Of om gezamenlijk je straat op te fleuren met nieuwe planten en bloemen. 

De gemeente Velsen wil graag samenwerken met inwoners om de leefkwaliteit in de wijken te verbeteren.

Avondvierdaagse zoekt nog vrijwilligers

Van 18 t/m 21 juni 2024 organiseert Dorpsvereniging Velserbroek weer de jaarlijkse Avondvierdaagse in Velserbroek waarbij iedereen kan meelopen op de 5 of 10 kilometer. De organisatie is nog op zoek naar extra vrijwilligers.

Om dit evenement mogelijk te maken, kan de dorpsvereniging nog wel wat extra hulp gebruiken. Denk daarbij aan verkeersregelaars, knippers en vrijwilligers voor hand en spandiensten zoals het klaarzetten van hekken en kraampjes voor de intocht vrijdagavond op het Vestingplein. Mocht je willen helpen, stuur ons dan een mail.

De Avondvierdaagse in Velserbroek wordt weer een groot feest.

Loop je ook mee? Schrijf je dan hier in.

Heb jij de mooist versierde kinderfiets van Velserbroek?

Op Koningsdag zorgt de Dorpsvereniging Velserbroek tussen 10.00 en 12.00 uur voor muzikale aankleding van de vrijmarkt in Winkelcentrum Velserbroek. Speciaal voor kinderen is er een wedstrijd: wie heeft de mooist versierde fiets van Velserbroek? 

Alle Velserbroekers van één tot twaalf jaar mogen meedoen aan deze wedstrijd. Het enige dat ze moeten doen is hun feestelijk versierde fiets laten zien ter hoogte van de Zeeman. Daar zijn bestuursleden van de Dorpsvereniging aanwezig. We schenken koffie en hebben speciaal voor leden een leuke attentie.

Rabo ClubSupport steunt Dorpsvereniging

Het bestuur van Dorpsvereniging Velserbroek is deze week aangenaam verrast met een cheque van 852 euro van Rabo ClubSupport. Tijdens onze bestuursvergadering kwam Suzanne van Veen van de Rabobank langs om de cheque persoonlijk te overhandigen aan voorzitter Jacqueline Staats.

Rabo ClubSupport helpt verenigingen met kennis, netwerk en geld om hun ambities te realiseren. Leden van Rabobank konden de afgelopen tijd stemmen op hun favoriete lokale clubs. Dorpsvereniging Velserbroek is Rabo én haar leden heel erg dankbaar voor deze geweldige steun in de rug!