Avond4Daagse Velserbroek van 18 tot 21 juni 2024

De Avond4Daagse Velserbroek komt er weer aan! Van dinsdag 18 juni tot en met vrijdag 21 juni 2024 kunnen kinderen weer meelopen met dit populaire loopevenement.

Het worden vier avonden met gezelligheid en gezonde beweging, georganiseerd door Dorpsvereniging Velserbroek. Ouders en verzorgers zijn ook van harte welkom. Iedere avond lopen we 5 of 10 kilometer. De laatste dag wordt afgesloten met een feestelijk onthaal en een medaille-uitreiking op het Vestingplein.

Ook meelopen? Schrijf je dan in via deze link.

GEEN INTOCHT EN SINT-MEETING IN VELSERBROEK

Helaas heeft Dorpsvereniging Velserbroek, in overleg met de Sint, moeten besluiten geen feestelijke intocht te houden en een persoonlijk contact te hebben met de vele kinderen uit Velserbroek.

De coronamaatregelen die nog steeds van kracht zijn met o.a. de coronacheck-app zijn een te grote drempel gebleken voor de organisatie van dit kinderfeest in Velserbroek.

Voorzitter Jacqueline Staats heeft dit vandaag bekend gemaakt tijdens een uitzending van RTVNH.

Klik HIER om deze uitzending terug te zien op NH Nieuws.

DE SINT IN DRIEHUIS EN VELSERBROEK

Zaterdag 23 november was het dan zover.

De Sint is ook aangekomen in Driehuis & Velserbroek.
Was hij een week eerder per boot aangekomen in IJmuiden, afgelopen zaterdag kwam hij met zijn gevolg en Pietenband naar Driehuis waar hij in de kerk met een grandioos feest werd onthaald.
De grote kinderschare genoot van het programma met veel dans en muziek.

Aansluitend vertrok de stoet naar het Winkelcentrum van Velserbroek.
Het kostte nogal wat moeite om door de menigte kinderen heen te komen, iedereen wilde wel met hem op de foto, maar uiteindelijk wist de Sint het podium te bereiken en is het een gezellige boel geworden.
Onze dank gaat uit naar de winkeliersvereniging Velserbroek voor deze hartelijke ontvangst.
Ook de bewoners van de Molenweid werden dit jaar niet vergeten; met een besloten bijeenkomst werd ook daar veel plezier (en pepernoten) gebracht.

Ook dit jaar is het Dorpsvereniging Velserbroek weer gelukt tijd vrij te maken op de overbelaste agenda voor een Sintmeeting in het Polderhuis bij Rinus Otte.
De kinderen konden genieten van het maken van een knutsel, de ballonnenpiet, de Pietenbingo en de pannenkoeken. Natuurlijk is de Sintmeeting het hoogtepunt van deze gezellige middag!
Klik snel op deze link voor de foto’s van Driehuis en Velserbroek.

Avond4daagse IJmuiden

Naar aanleiding van het bericht van Kennemer Jagers dat zij de organisatie van de Avond4daagse in IJmuiden niet meer rond kunnen krijgen, hebben wij als Dorpsvereniging Velserbroek en organisator van de Avond4daagse Velserbroek een brief geschreven naar de schoolleiding van de basisscholen in IJmuiden.
Hieronder een afschrift:

Knutselclub

Afgelopen woensdag 18 april stond in het teken van het afscheid van Tanja de Boer en Marjolein Verhagen.
Beide dames zijn vele jaren druk in de weer geweest om met de kinderen van groep 3 t/m groep 8 van de basisscholen in Velserbroek ééns in de twee weken te knutselen.

Nu is het tijd om het stokje door te geven aan Marleen Bodewes en Yolanda Bouman.
Zij zullen het nieuwe seizoen, dat start na de herfstvakantie 2018, met vaardige hand begeleiden, zodat de kinderen de broodnodige handvaardigheid kunnen opdoen en bovendien hele leuke knutsels in elkaar zetten.

Namens het bestuur van Dorpsvereniging Velserbroek werd een oorkonde uitgereikt aan Tanja de Boer en Marjolein Verhagen, voorzien van een prachtige bos bloemen van onze hofleverancier “De Rozenhoek”. Ook beide nieuwe dames, Marjolein Bodewes en Yolanda Bouman werden blij verrast met een prachtige ruiker.
Uiteraard werden ook de aanwezige kinderen van een traktatie voorzien.

De foto’s van deze feestelijke afsluiting van het knutselseizoen vindt u hier.

RABObank fietstocht 2018

Op zondag 10 juni 2018 is het weer zover!
Ook dit jaar wordt er weer een RABObank fietstocht georganiseerd.

Dus als u in de maand juni nog niet met vakantie bent, kunt u weer meedoen met deze gezellige tocht door de IJmond.

Geef uzelf vast op bij een van de bestuursleden, zodat wij op een grote inschrijving kunnen rekenen!

Door uw inspanning zorgt u voor (financiële) ontspanning bij uw eigen club.

SINTERKLAAS IN POLDERHUIS #2

Onze eigen Pietje Portret was niet alleen bij de intocht en het feest in Driehuis, maar was uiteraard ook aanwezig in het Polderhuis, waar de Sint en zijn Pieten een geweldig feest hebben gevierd met de ballonnenartiest BasBalloon, de Pietenbingo, het PietenPannenkoekenFestijn, de Pietenband voor de muzikale ondersteuning en natuurlijk Sinterklaas zelf en zijn Pieten.

Klik op onderstaande foto en je komt uit bij het album van Pietje Portret op onze website.
of gebruik deze link in uw browser: https://dorpsverenigingvelserbroek.nl/activiteiten/sinterklaas/foto%20en%20diashow-’17.html